Digitale toegankelijkheid accessibility

Web en Toegankelijkheid - Accessibility

Toegankelijke website voor iedere bezoeker

Steeds meer mensen zijn gedwongen om gebruik te maken van internet. Van jong tot oud, met of zonder functiebeperking; iedereen gebruikt internet voor online winkelen, bankieren of bijvoorbeeld het regelen van gemeentelijke zaken. Daarom is het van belang dat uw website toegankelijk is voor al deze doelgroepen. Door aandacht te besteden aan ‘toegankelijkheid’, oftewel 'accessibility', houdt u rekening met alle bezoekers van de website, zodat iedereen toegang heeft tot de informatie.

Voordelen van toegankelijk bouwen

Met een website die toegankelijk is voor een breed publiek scoort u beter bij bezoekers, ten opzichte van andere bedrijven en in de zoekresultaten. Zo bereikt u steeds meer mensen met uw content. Een toegankelijke website werkt altijd op smartphone, tablet en pc. Het onderhouden van uw website is, mede door de duidelijke en toegankelijke structuur, heel eenvoudig.

Wet- en regelgeving

Websites van overheden moeten vanaf 1 januari 2015 voldoen aan de webrichtlijnen. Deze webrichtlijnen zijn ontwikkeld in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) met als doel de kwaliteit en toegankelijkheid van overheidswebsites te verbeteren. Dit geldt zowel voor organisaties binnen én buiten de overheid.

Meer informatie hierover kunt u lezen op de websites van De Webrichtlijnen en Rijksoverheid.

Naast overheidswebsites kiezen ook commerciële bedrijven er steeds vaker voor om de toegankelijksheidsrichtlijnen te volgen. Niet omdat dat verplicht is, maar omdat zij ook een breed publiek willen bereiken. De Stichting Waarmerk Drempelvrij.nl is dé instantie die uw website het Waarmerk Drempelvrij mag geven. Een erkende inspectie-instelling doet onderzoek naar de toegankelijkheid van uw website en bepaalt hoe toegankelijk uw website is. Dit waarmerk geeft aan dat uw informatie beschikbaar is voor iedereen.

Acreacom is specialist op het gebied van accessibility. Wij maken elke website toegankelijk!

Wilt u meer weten over het verbeteren van de toegankelijkheid van uw website?
Neem dan contact op of vul het contactformulier in.
Maak een afspraak